Gyászhír

Kedves Kollégák! Kedves Diákok!

  1. Június 10-én hétfőn fájdalommal értesültünk arról, hogy Asztalos Edit, Edit néni elhunyt.

2018-ban a Szász Ferenc Technikum és Szakközépiskolában gondnokként kezdett, majd 2019-ben a Harsányi Technikumban vállalt portási állást, ezt követően 2023.01.01-től ismét a Szörény utcai épületben segítette lelkiismeretesen a munkánkat. Irodai, pedagógiai asszisztensi és szinte minden egyéb gyakorlati feladatot szívesen, segítőkészen végzett. Keze munkája nyomán sok-sok díszítés, szépítés született és segített az iskola tisztántartásában. Szívén viselte az iskolában folyó eseményeket, s ahol tudott, részt vett bennük.

A ma itt tanuló 720 diák bizonyítványába ő írta be az iskolaösszevonás záradékát. Sok tanulónak volt támasza szünetekben, sőt órákon is. Mindegyikünk megbízható, segítőkész munkatársnak, kedves, vidám személyiségnek ismerte meg.

Április végén egy baleset miatt otthon kellett maradnia, s a diákok már hiányolták, kérdezgették, hogy mikor jön újra. Mikor májusban visszatért volna közénk, rosszul lett és kórházba került, egy súlyos betegséggel, és mindannyian a felépülését vártuk, reméltük.

Lánya értesített minket a fájdalmas hírről – június 8-án Edit elment.

Irodájánál, a 210-es iroda előtt emlékhelyet alakítottunk ki. Aki szeretne egy szál virágot megemlékezésként elhelyezni, itt tudja megtenni.

Nehéz szavakat találni.

Juhász Gyula soraival búcsúzzunk:

„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,

Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.”

 

Asztalos Edit búcsúztatása 2024. július 6-án 14:00 órakor lesz az agostyáni Emlékerdőben (Gerecse Naturpark, Tata-Agostyán mellett).

Scroll to Top